Visite maisons KLM

(8 Commentaires)

Description

Depuis 1952 la Compagnie aérienne KLM offre à ses passagers en classe affaires des maisons miniatures bleu de Delft qui sont devenues avec le temps de vrais objets de collection.

Huit de ses miniatures reproduisent des demeures se trouvant à Delft, intéressantes par leur architecture ou leur histoire et que votre guide vous fera découvrir au cours de cette visite.

Ces miniatures bleu de Delft racontent aussi l’histoire de la faïence: comment est né, à vrai dire, le fameux bleu de Delft? Découvrez les secrets de cette tradition en rencontrant un maître-peintre au travail dans une des faïenceries de la ville.

L’ histoire de Delft est aussi liée à celle de la famille royale. Au cours de cette visite qui vous mènera au Prinsenhof, votre guide vous contera l’histoire passionnante de Guillaume d’Orange , considéré comme le père de la patrie. 

D’autres célébrités ont fait la gloire de Delft, comme le fameux peintre Johannes Vermeer , ou Anthonie van Leeuwenhoek, qui a perfectionné le microscope, ou encore Hugo de Groot, le fondateur du droit international.

Au cours de cette visite historique vous remonterez le temps mais votre guide abordera aussi l'actualité de Delft à travers des anecdotes. Votre guide répondra naturellement à toutes vos questions et saura vous conseiller des endroits pour faire du shopping, prendre une pause café, déjeuner ou dîner.

Le prix de cette visite est de 115 euros par guide.

 

8 avis pour KLM huisjeswandeling

 1. Jetske

  Voor een personeelsuitje met als thema Delfts Blauw, hadden we aan de KLM-huisjeswandeling van Yvette een hele goeie! Niet alleen heeft ze meegedacht over de invulling van deze dag, maar de rondleiding zelf heeft ze ook heel leuk ingevuld, met genoeg flexibiliteit zodat het allemaal goed aansloot aan ons (niet zo heel flexibele) programma. We komen zeker nog een keer terug om ook de rest van Delft door haar ogen te zien!

 2. Ans van Male

  Op 27 oktober met collega’s de huisjes wandeling gedaan.
  Onze gids, Yvette is vriendelijk en weet op een enthousiaste manier te vertellen. Het bezoek aan de Nieuwe Kerk was erg interessant en Yvette wist ontzettend veel info te vertellen die wij nog niet eerder hadden gehoord. Ze is vriendelijk en klantgericht en staat open voor suggesties en vragen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Na de Nieuwe Kerk ook info over Delftsblauw, bekende Delftenaren en uiteraard een aantal KLM huisjes. Voor leuke borrelplekken en restaurantjes in Delft weet ze ook te adviseren. Wij komen zeker terug.

 3. Fieke

  De huisjeswandeling met Yvette nu voor de 2e keer gedaan, het blijft leuk. Ze weet enorm veel en inspireert je met al haar “weetjes” over de Nederlandse geschiedenis om eigen kennis op te halen. Absoluut een aanrader om in deze leuke stad met haar op pad te gaan!

 4. Jan Louwerse

  Wat hebben we een heerlijke ochtend gehad in Delft met en dankzij Yvette!
  Gestart bij de Nieuwe Kerk en van daaruit een stuk Delft gezien inclusief diverse KLM ‘huisjes’. Yvette’s passie voor de stad blijkt direct, ze weet enorm veel van Delft en de geschiedenis en weet dat ook op een heel leuke en enthousiaste manier aan je mee te geven. Door zo’n mooie stad wandelen met een lokale gids is zo veel leuker!

  Dank Yvette, we komen graag nog eens terug voor nog meer verhalen!

 5. Cara Coppers

  Vorige week een fantastische stadswandeling gemaakt met Yvette. Vol enthousiasme nam ze ons mee en wist zij zoveel van de geschiedenis van Delft dat we onder de indruk waren en de tijd echt voorbij vloog!!!
  Zekeren aanrader!

 6. Astrid Pieters

  Vorige week bij Yvette Z. een hele leuke en interessante rondleiding door Delft gehad. Alles op een rustig tempo met veel bijzondere achtergrond info. Yvette kan de info goed en duidelijk overbrengen. Ze liet ons de meest bezienswaardige straatjes, huisjes, restaurantjes, winkels en kerken zien met de daarbij behorende verhalen.
  Ik kan het iedereen aan bevelen. Delft is een prachtige stad.

 7. Jet Tannemaat

  Vandaag een hele leuke KLM huisjes tour door Delft gedaan met Yvette.
  Ontzettend leuk hoe veel Yvette weet van Delft en nog leuker hoe zij dit enthousiast weet over te brengen!!
  Dank je wel Yvette!!

 8. Judith

  Hele leuke interessante tour! Leuk om de verhalen achter de Delftse KLM huisjes te horen. Yvette weet heel veel te vertellen! Ook allerlei andere interessante gebouwen worden in deze tour meegenomen.

Ajouter un Avis

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

fr_FRFrançais